Algemeen

1Is permanente make-up pijnlijk?
Voor dat de behandeling start wordt de huid verdoofd met EMLA-crème. U kunt een recept aanvragen bij uw huisarts en de crème afhalen bij de apotheek. Door een dikke laag op de wenkbrauwen of lippen de doen een 1 uur voor de behandeling zal het zetten van pmu draaglijk zijn. Op de ogen voor het zetten van eyeliner adviseer ik het in de salon te doen om te voorkomen dat het in de ogen komt.
2Hoeveel weken zit er tussen de behandelingen?
I.v.m genezing is beste om minimaal 4 tot 6 weken te wachten alvorens de volgende behandeling wordt gedaan. Dan is de huid voldoende hersteld.
3Wat is een Informed Consent?
Dat is een vragenlijst die belangrijk is voor de behandeling. De vragen hebben voornamelijk met uw gezondheid te maken. Op die manier kan ik de juiste keuze maken voor uw behandeling.
4Wanneer kan ik niet behandeld worden?
Wanneer u last heeft van:
  • Oogaandoeningen zoals glaucoom, staar en diabetes retinopata (geldt voor eyeliner)
  • Keloidvorming (gestoorde wondgenezing)
  • Hemofilie (bloedstollingsziekte)
  • Koorts op de behandeldag

Wenkbrauwen

1Ik heb pmu ergens anders laten zetten. Kan ik dan toch bij Amazing cosmetics terecht?
Ja dat kan zeker! Ik zou dan wel graag de reden met u bespreken om problemen in de toekomst of met collega’s te voorkomen.
2Ik heb een streep als wenkbrauw, kan daar ook haartjes van worden gemaakt?
Dat is mogelijk. Wel is het verstandig om eerst langs te komen voor een intake gesprek om te beoordelen hoe de pigmentatie er uit ziet, wat uw wensen zijn en wat ik voor u kan betekenen. Dit om tijd en teleurstelling te voorkomen. (intake is uiteraard gratis)
3Waarom wordt permanente make-up lichter?
De pigment die wij gebruiken voor pmu is anders dan wat een tatoeëerder gebruikt. Dat is een van de redenen waardoor het bijgewerkt kan worden. Het advies is tussen 1 – 1,5 jaar. Door invloed van UV-licht wordt de pmu ook lichter van kleur. Daarvoor adviseer ik een goede zon beschermer te smeren. Het voordeel van het vervagen van pmu is dat de vorm altijd aangepast kan worden bv na veroudering van de huid.
4Ik krijg binnenkort chemotherapie, is pmu iets voor mij?
Absoluut, permanente Make-up kan dan een oplossing zijn voor als de haartjes uitvallen. Soms kun je dit laten doen voordat de wenkbrauwen uitvallen. Door pmu te laten zetten voor de behandeling kan ik goed zien hoe u natuurlijke wenkbrauw is gevormd en daar de behandeling op aanpassen. In sommige gevallen raad ik aan om te behandelen als de wenkbrauwen (deels) zijn uitgevallen. Wel adviseer ik het te overleggen met u behandelend arts.

Eyeliner

1Ik teken altijd een zacht potloodlijntje. Kan dat ook met permanente make-up?
Dat is zeker mogelijk! Er zijn verschillende technieken en naaldmodules om gewensten eyeliner te maken.

Lippen

1Ik heb vaak een koortslip. Kan ik wel behandeld worden?
Als het virus actief is op de dag van behandelen kunt u absoluut niet behandeld worden. U moet wachten tot de lip genezen is. Als u soms een koortslip heeft kunt u een week voor de behandeling starten met 1000 mg L-Lysine, dit is een essentieel aminozuur in de vorm van een tablet of capsule, aangevuld met een tablet of capsule vitamine C-Ester. De dag van de behandeling verhoogd u de dosering naar 1500 – 2000 mg. Dit doet u gedurende een week na de behandeling. Tussen de behandelingen kunt u 1000 mg blijven gebruiken. Ook kunt u uit voorzorg smeren met een crème waar Aciclovir en Penciclovir in zit. Bv. Zovirax. Als u heel vaak een koortslip heeft raad ik u een lipbehandeling ten zeerste af. De regelmatige uitbraak van het virus kan het pigmentbehoud sterk beïnvloeden en zal het resultaat niet strak blijven.
Maak een afspraak om de mogelijkheden te bespreken

Stuur een e-mail Bel ons Kort bericht